Fotbal: Tito Vilanova, fostul antrenor al Barcelonei, a pierdut lupta cu cancerul

Tito Vilanova, fostul antrenor al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, care era de mai mulți ani bolnav de cancer, a murit vineri, la vârsta de 45 de ani, a doua zi după ce a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, a anunțat familia sa, citată de ziarul El Mundo Deportivo.

Tito Vilanova a fost diagnosticat în 2011 cu cancer la glanda parotidă. El a fost operat joi în urma unor complicații gastrice.

Fost mijlocaș format la FC Barcelona, Vilanova nu a reușit să ajungă niciodată la cel mai înalt nivel. El a jucat la mai multe cluburi spaniole înainte de a reveni la Barca în rolul de formator de tineri. Devenit în 2007 secundul lui Pep Guardiola, pe atunci antrenorul echipei B a clubului catalan, în liga a 3-a spaniolă, Vilanova l-a urmat apoi pe acesta la conducerea primei echipe, în 2008.

Operat pentru prima oară în noiembrie 2011, Vilanova l-a înlocuit pe Guardiola, plecat de la Barcelona în aprilie 2012, înainte de a suferi o nouă intervenție chirurgicală, în decembrie 2012, pentru a reveni în luna ianuarie în postul său, conducând echipa la câștigarea titlului național în mai 2013. Pentru această performanță, Vilanova a fost desemnat cel mai bun antrenor spaniol în sezonul trecut.

Vilanova a fost al șaptelea antrenor care a câștigat titlul cu Barca în primul lui sezon la echipa blaugrana.
În iulie 2013, el a fost nevoit să renunțe însă la postul său din cauza unei noi deteriorări a stării sale de sănătate, fiind înlocuit cu argentinianul Gerardo „Tata” Martino. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata