Fotbal: Zinedine Zidane, dorit în postul de antrenor la AS Monaco

Starul fotbalului francez Zinedine Zidane, actualul secund al lui Carlo Ancelotti la Real Madrid, este dorit în postul de antrenor al echipei AS Monaco, în cazul plecării italianului Claudio Ranieri, ale cărui șanse de a mai conduce echipa din Principat și în sezonul viitor sunt tot mai mici, anunță presa din Hexagon.

Conform cotidianului L’Equipe, care citează surse din interiorul grupării monegasce, sunt 50 la sută șanse ca Ranieri să fie menținut în funcție. În ciuda rezultatelor bune înregistrate de AS Monaco la revenirea pe prima scenă a fotbalului francez, Ranieri „nu mai face unanimitate” în cadrul lotului, metodele sale de antrenament „fiind considerate prea dure de anumiți jucători, sau prea lejere de alții”, adaugă ziarul francez.

Totodată, calitatea jocului a scăzut în ultimele săptămâni și, în plus, Ranieri s-a văzut prins într-un „război al clanurilor”, de la conducerea clubului, în care oficialii italieni încep să piardă teren în fața celor portughezi.

În aceste condiții, miliardarul Dimitri Rîbolovlev se gândește la oportunitatea înlocuirii antrenorului italian și, în cazul în care va lua această măsură, dorește să aducă în locul lui Ranieri un nume cel puțin la fel de important.

Rîbolovlev visează să dea o mare lovitură, prin aducerea lui Zinedine Zidane, a cărui prezență la AS Monaco ar întări considerabil imaginea clubului în străinătate, făcându-l totodată mai atractiv în ochii francezilor.

Deși nu are experiență ca antrenor principal, Zidane s-a declarat „pregătit să facă acest pas”, într-un interviu acordat în luna ianuarie pentru L’Equipe Magazine, așa cum au făcut-o cu succes doi dintre foștii săi colegi din naționala Franței, Didier Deschamps și Laurent Blanc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata