La o mănăstire de lângă Moscova, Putin cere încetarea ostilităţilor în Ucraina şi negocieri directe între părţile implicate

Președintele rus Vladimir Putin a cerut vineri, 18 iulie,  ambelor părți implicate în conflictul din estul Ucrainei să înceteze ostilitățile și să se așeze la masa negocierilor pentru a purta tratative directe, relatează agenția EFE.

‘Plecăm de la ideea că în Ucraina trebuie restabilită pacea cât mai repede posibil și trebuie să inițiem rapid contacte directe între toate părțile care se confruntă’, a spus el în timpul unei întâlniri cu patriarhul ortodox Kiril, desfășurată la o mănăstire din apropierea Moscovei.

Potrivit agențiilor ruse de presă, liderul de la Kremlin a susținut că se află în contact permanent cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, cerându-i acestuia din urmă să găsească o modalitate de a oferi ‘întregului popor ucrainean (…) ‘garanția respectării drepturilor legitime și a intereselor care să conducă neîntârziat la o pace definitivă și completă’.

Pe de altă parte, Putin a cerut o investigație ‘meticuloasă și obiectivă’ a prăbușirii, joi, a unui Boeing 777 malaezian în zona de conflict din estul Ucrainei, avionul fiind cel mai probabil doborât de o rachetă, în timp ce guvernul ucrainean și separatiștii rusofoni se acuză reciproc că poartă responsabilitatea acestei catastrofe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata