Moscova deţine informaţii referitoare la implicarea Sectorului de dreapta în afacerea lunetiştilor la Kiev

Moscova dispune de informaţii cu privire la presupusa implicare a membrilor Pravâi Sector (Sectorul de Dreapta, mişcare de extrema-dreaptă devenită recent partid politic) – aripa armată a Euromaidanului – în tirurile trase de lunetişti la Kiev, a declarat duminică ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-o emisiune televizată de pe Pervâi Kanal al televiziunii ruse, citate de agenţia de presă ITAR-TASS.

‘Dispunem de numeroase date pe care le-am împărtăşit unor parteneri despre o ambasadă care contacta permanent cu Pravâi Sector, unde liderii acestuia mergeau constant, ai cărei reprezentanţi se aflau atât pe Maidan /în Piaţa Independenţei/ cât şi în încăperile ocupate de acesta, de unde a dirijat numeroase infracţiuni, inclusiv tirurile lunetiştilor ‘, a afirmat Lavrov.

Ministrul rus a recunoscut totuşi că nu poate pune mâna în foc pentru veridicitatea tuturor acestor date, dintre care multe ar trebui reverificate. ‘Sper că ancheta pe care actualele autorităţi ucrainene au anunţat-o va fi dusă la bun sfârşit’, a mai spus el, denunţând dublele standarde din partea Occidentului în privinţa dialogului asupra Ucrainei, ceea ce doar împiedică normalizarea situaţiei, în opinia sa.

Referitor la forţele radicale din Ucraina, Lavrov a declarat că Moscova atrage permanent atenţia asupra pericolului reprezentat de ascensiunea acestora şi rolul care l-ar putea avea asupra evoluţiei situaţiei din această ţară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata