O statuie a lui Lionel Messi a fost dezvelită la Buenos Aires

Primarul oraşului Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, a dezvelit o statuie a fotbalistului Lionel Messi, în semn de omagiu pentru cvintuplul câştigător al Balonului de Aur şi într-o tentativă de a-l face să renunţe la retragerea din echipa naţională.

În urmă cu câteva zile, după ce Argentina a pierdut finala turneului Copa America 2016, Lionel Messi, care a ratat una dintre loviturile de departajare, şi-a anunţat retragerea.

Statuia lui Messi, în mărime aproape naturală, este din bronz şi îl surprinde pe jucător în plin fuleu, cu balonul la picior. Ea a fost amplasată pe o stradă unde se află statuile marilor sportivi ai ţării.

”Cred că este un mod potrivit de a-i cere lui Messi să rămână alături de noi şi să ne ajute să câştigăm Mondialul’‘ a declarat primarul capitalei argentiniene.

Lionel Messi a cucerit tot ceea ce se putea câştiga cu echipa sa de club, FC Barcelona, însă nu a reuşit să obţină niciun trofeu cu selecţionata Argentinei, cu excepţia medaliei de aur la JO 2008 de la Beijing.

La Copa America 2016, Messi a marcat în total cinci goluri şi a devenit cel mai bun marcator din istoria selecţionatei ţării sale, cu un total de 55 de reuşite. În finala de duminică, el a disputat al 112-lea său meci în tricoul Argentinei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata