Pamplona din Spania anulează festivalul de curse cu tauri pentru al doilea an consecutiv

Primarul orașului spaniol Pamplona a anulat festivalul San Fermin, care îi atrage pe locuitori și turiști, pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus, căutătorii de senzții tari din întreaga lume trebuiau să alerge cu tauri luptători pe străzile orașului.

„Spre disperarea mea, sunt obligat să suspend oficial festivalul de la San Fermin în 2021”, a declarat luni edilului Enrique Maya reporterilor.

El a citat pandemia COVID-19 ridicată în regiunea Navarra și raportul scăzut de vaccinare.

Președintele regional Maria Chivite a spus în februarie că festivalul nu va avea loc anul acesta, dar la momentul respectiv Maya refuzase să îl anuleze și a insistat că are ultimul cuvânt.
Luni, el a spus că, consiliul municipal, va folosi banii care urmau să fie cheltuiți pentru festivalul din iulie pentru a plăti activitățile pe tot parcursul verii.

Festivalul San Fermin a câștigat faima internațională din romanul lui Ernest Hemingway din 1926 „Soarele răsare și el”.

Pe lângă cursele de tauri de dimineață și coridele de după-amiază, are cântări, dansuri și băuturi 24 de ore pe zi cu petrecăreți îmbrăcați în haine albe și eșarfe roșii. Există, de asemenea, evenimente religioase în cinstea sfântului.

Anularea de anul trecut a fost prima din ultimele patru decenii și a reprezentat o mare lovitură financiară pentru barurile, restaurantele și hotelurile din Pamplona.
Ultima dată când nu a sărbătorit festivalul doi ani la rând a fost în timpul războiului civil spaniol din 1936-39.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata