Papa Paul al VI-lea a fost beatificat de Papa Francisc

20

Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică între 1963 și 1978 într-o perioadă agitată pe scena internațională, a fost beatificat duminică, 19 octombrie, de Papa Francisc în Piața Sfântul Petru, în prezența fostului suveran pontif Papa Benedict al XVI-lea, relatează AFP.

În fața unei Piețe Sfântul Petru plină cu credincioși, sub un soare cald de toamnă, Papa Francisc a rostit în latină formula consacrată, cerând ca „venerabilul servitor al Domnului Paul al VI-lea să devină preafericit”. El a anunțat că sărbătoarea acestuia va avea loc în fiecare an la data de 26 septembrie.

Papa Paul al VI-lea, care a definitivat Conciliul Vatican II (1962-1965) început de predecesorul său Ioan al XXIII-lea și a instituit „sinodul” (ca transpunere în practică a deciziilor conciliului), a fost beatificat în încheierea sinodului familial convocat de Papa Francisc, în prezența a numeroși cardinali din întreaga lume. În aprilie, Papa Francisc i-a canonizat pe Ioan al XXIII (1958-1963) și pe Ioan Paul al II-lea (1978-2005). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata