Părinţii copiilor cu autism prezintă la rândul lor simptome ale bolii, fără a fi bolnavi

31

Părinții copiilor care suferă de autism pot prezenta la rândul lor unele simptome ale acestei afecțiuni, fără a avea boala respectivă, spre deosebire de părinții copiilor care nu suferă de această afecțiune, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.

Printre cele mai răspândite simptome ale acestei afecțiuni printre părinții care au copii cu autism se numără anumite dificultăți subtile în ceea ce privește abilitățile sociale, o tendință de autoizolare și gândirea repetitivă, conform autorului acestui studiu, Dr. John N. Constantino, profesor de psihiatrie și pediatrie la Washington University School of Medicine din St. Louis.

Prezența anumitor simptome ale autismului la o persoană nu înseamnă în mod automat că acea persoană poate fi diagnosticată cu autism.

„Știam deja că acei copii care se nasc din părinți care prezintă mai multe trăsături ale acestei afecțiuni, au la rândul lor mult mai multe trăsături ale autismului decât copiii care se nasc din părinți fără astfel de trăsături — ceea ce nu știam era dacă existența acestor trăsături în rândul părinților nu duce la o creștere a riscului de manifestări clinice ale autismului la copii. Acum știm acest lucru”, a declarat Dr. Constantino.

Un studiu anterior a demonstrat, de asemenea, că frații copiilor cu autism, care nu suferă de această boală, prezintă mai multe trăsături și simptome caracteristice acestei afecțiuni decât copiii fără autism.

În noul studiu, publicat în revista JAMA Psychiatry, cercetătorii au examinat și comparat date obținute de la 256 de copii cu autism și respectiv de la 1.400 de copii care nu suferă de această afecțiune, și de la părinții lor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News