Protestele de la Chişinău continuă cu pichetarea sediilor preşedinţiei, guvernului şi parlamentului

22

Membri și simpatizanți ai platformei civice ‘Demnitate și Adevăr’, care de nouă zile protestează non-stop în centrul Chișinăului, au anunțat că vor începe pichetarea sediilor Centrului Național Anticorupție, președinției, guvernului și parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit Radio Chișinău, reprezentanții platformei au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, organizată pe scena improvizată din Piața Marii Adunări Naționale, că pichetarea sediului CNA va începe marți, urmând ca pe parcursul zilei de miercuri acțiuni similare să aibă loc și la sediile președinției, guvernului și parlamentului.

Organizatorii protestelor au anunțat de asemenea că duminică, 20 septembrie, este programat un amplu marș automobilistic, urmând a fi precizate traseul și ora la care va avea loc acesta.

Reprezentanții platformei civice ‘Demnitate și Adevăr’ au solicitat totodată convocarea de urgență a unei ședințe extraordinare a legislativului, la care să fie discutate revendicările protestatarilor.

Participanții la acțiunile de proteste din centrul Chișinăului cer demisia conducerii statului și organizarea de alegeri anticipate, cereri respinse de actuala putere care consideră că astfel de revendicări vor arunca Republica Moldova într-o criză politică și economică profunde.

Sute de persoane s-au aflat în noaptea de luni spre marți, în pofida frigului, în corturile instalate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, conform relatării jurnal.md. Potrivit organizatorilor, numărul corturilor a ajuns deja la 350, iar oamenii continuă să vină. Ei spun că vor sta sub cerul liber până când guvernanții își vor da demisia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News