Robert Downey Jr, cel mai bine plătit actor din lume în 2015

25

Revista americană Forbes a dezvăluit clasamentul celor mai bine plătiți actori, luând în considerare veniturile realizate de ei între 1 iunie 2014 și 1 iunie 2015. Robert Downey Jr este, al treilea an consecutiv, în fruntea listei, cu 80 de milioane de dolari câștigați, cu 5 milioane mai mult decât anul trecut.

Actorul american își datorează veniturile îndeosebi personajului Tony Stark din ‘Iron Man’, rol pe care l-a reluat în ‘Avengers: Age of Ultron’, cu încasări de 1,4 miliarde de dolari. Al treilea film din seria ‘Captain America’, a cărui lansare este programată în 2016, promite și el să sporească veniturile actorului cu 40 de milioane de dolari, relatează miercuri metronews.fr.

În clasamentul revistei Forbes, Robert Downey Jr este urmat de Jackie Chan (50 de milioane de dolari), Vin Diesel (47 de milioane), care beneficiază de succesul înregistrat de ‘Fast and Furious 7’, Bradley Cooper (41,5 milioane), Adam Sandler (41 de milioane) sau Tom Cruise (40 de milioane), reîntors pe marile ecrane cu ‘Mission Impossible: Rogue Nation’.

Și actorii indieni au câștigat bine în anul fiscal recent încheiat, Amitabh Bachchan, Salman Khan și Akshay Kumar înregistrând venituri de 33,5 și respectiv 32,5 milioane de dolari. Top 10 este încheiat de Mark Wahlberg, cu 32 de milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News