Rusia are totul pregătit pentru o invazie de amploare în Ucraina

Rusia are totul pregătit pentru o invazie de amploare în Ucraina, a estimat locotenent-generalul american Ben Hodges, comandantul trupelor americane în Europa, potrivit agenției de presă Unian.

‘Ei (rușii) au toate resursele necesare. Nu pot, în baza datelor de care dispun, să trag concluzii despre intențiile lor, dar ei au demonstrat deja că sunt capabili de așa ceva și au desfășurat capacități în acest sens’, a afirmat generalul american, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean ’24’.

Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov estimase anterior că Ucraina este în pragul etapei următoare unei ‘invazii de amploare’ a Rusiei, întrebat cât de mare este probabilitatea unei invazii rusești în prezent. ‘Prognoza abstractă este următoarea: suntem în pragul etapei următoare unei invazii de amploare’, a spus el.

În teren, schimburile de foc și tirurile continuă în pofida armistițiului din 5 septembrie care a mai redus din intensitatea confruntărilor dintre separatiști și forțele ucrainene.

Trei civili au fost uciși în urma bombardamentelor la Donețk, fief al separatiștilor proruși în estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, a anunțat marți municipalitatea.

Un obuz a lovit un autobuz marți dimineață, ucigând doi pasageri, un tânăr de circa 25 de ani și o femeie în jur de 40 de ani, și rănind alte opt persoane.

Incidentul s-a produs în cartierul Kuibâșevski, situat în apropiere de aeroportul din Donețk, de mai multe luni scena unor lupte violente între rebeli și armata ucraineană, care își dispută controlul acestui obiectiv strategic.

Patru cartiere din Donețk au fost bombardate în noaptea de luni spre marți, a mai indicat municipalitatea, fără să precizeze circumstanțele în care a murit a treia persoană. Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat deja cu peste 4.300 de morți de la mijlocul lunii aprilie, conform datelor ONU. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Nic spune

    Oare Rusia se „pregateste” pentru un nou Afganistan (sau Ucrainistan?). Cum cred ei ca vor putea controla Ucraina? – cu armata? – in nici un caz!
    Eu cred ca vor sa creeze o zona „tampon” cu UE – O ipocrizie militara cu utilizarea unor concepte strategice invechite!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata