Scoția înăsprește regulile de carantină și speră să relaxeze blocarea în martie

Scoția va înăspri controlul asupra coronavirusului privind călătorii internaționali, dar speră, de asemenea, să înceapă relaxarea restricțiilor sale de blocare la începutul lunii martie, a declarat marți șeful guvernului descentralizat al țării, Nicola Sturgeon.

Toți cei care sosesc direct în Scoția din străinătate vor fi obligați să stea în carantină, indiferent de unde au venit, a spus Sturgeon.

„Pot confirma astăzi că intenționăm să introducem o cerință de carantină gestionată pentru oricine ajunge direct în Scoția, indiferent din ce țară provine”, a declarat ea parlamentului scoțian.

Scoția va cere guvernului Marii Britanii să adopte o abordare similară pentru a minimiza riscul ca persoanele cu COVID-19 să intre în Scoția peste granița cu Anglia și alte părți ale Regatului Unit.

Sturgeon a mai spus că speră că va avea loc o revenire treptată a copiilor la școlile din Scoția începând cu 22 februarie și o posibilă relaxare treptată a cerințelor de blocare de la începutul lunii martie.

„Dacă progresul nostru continuă, atunci sunt precaut – și subliniez cu prudență – optimist că, pe măsură ce tot mai mulți oameni se vaccinează și cu protecția oferită de niște măsuri suplimentare … am putea începe să căutăm o cale atentă și treptată de relaxare la începutul lunii martie ”, a spus ea.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata