Tricoul „Chosen One” al lui LeBron James și ghetele lui Diego Maradona se îndreaptă spre licitație

Un tricou de baschet purtat de LeBron James pe o celebră copertă Sports Illustrated va fi scos la licitație în iulie, printre alte 500 de piese de amintiri sportive, a declarat Julien’s Auctions.

James avea 17 ani când a purtat tricoul St. Vincent-St. Mary High School pe coperta din 2002 a revistei Sports Illustrated sub titlul „The Chosen One”. Curând a plecat direct de la școală pentru a deveni prima alegere generală din draftul Asociației Naționale de Baschet și a câștigat patru campionate NBA.

„Este un obiect foarte unic, interesant, care este considerat sfântul graal al articolelor pentru colecția LeBron James”, a declarat Kendall Capps, director sportiv pentru Julien’s Auctions.

Tricoul verde și alb se așteaptă să se vândă între 400.000 și 600.000 de dolari, conform estimărilor casei de licitații. Licitația va avea loc în direct în Beverly Hills pe 17 și 18 iulie. Ofertanții pot participa și online.

Alte articole care vor fi oferite includ ghetele semnate și purtate de superstarul fotbalului argentinian, Diego Maradona, în timpul sezonului 1983-84 cu Barcelona și un tricou pe care l-a purtat în timpul unui meci din Cupa Mondială în 1990, împotriva Braziliei. Se așteaptă ca articolele să aducă între 40.000 și 60.000 de dolari fiecare.

Maradona a murit în noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

Licitația include, de asemenea, o carte de tranzacționare debutantă Michael Jordan NBA, tricouri purtate de regretatul jucător NBA Kobe Bryant și o mănușă de golf semnată și purtată de Tiger Woods.

Articolele vor fi expuse la o expoziție publică din Beverly Hills în perioada 12 – 16 iulie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata