Ionuţ Stroe: Programul de guvernare nu se schimbă cu rotativa din coaliție

450

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat că orice introducere de noi taxe va fi discutată mai întâi în coaliție și doar dacă există un acord, acestea pot fi promovate și discutate apoi cu mediul de afaceri. Acesta a punctat însă că introducerea de noi prevederi care țin de Codul Fiscal sunt deocamdată „premature”.

Partidul PNL afirmă, prin vocea purtătorului de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Stroe, că discuţii referitoare la introducerea de noi prevederi care ţin de Codul Fiscal sunt „premature” având în vedere că noul act normativ în domeniul fiscalităţii a intrat în vigoare de doar câteva săptămâni.

Purtătorul de cuvânt liberal a precizat că programul de guvernare nu se va schimba odată cu rotativa din cadrul coaliției de guvernare, pentru că asupra acestuia au convenit toate părțile implicate.

Astfel, „Să lămurim un lucru. Avem un nou Cod Fiscal care practic a intrat în vigoare de câteva săptămâni. A generat, la vremea respectivă, foarte mult interes public şi a existat chiar, din păcate, o competiţie de idei în cadrul coaliţiei în raport cu propunerile care s-au făcut. Din punctul nostru de vedere e prematur să vorbim de alte modificări ale Codului Fiscal, mai ales că, practic, nu există niciun fel de evaluare sau rezultate concrete ale măsurilor deja adoptate în noul Cod Fiscal.

Doi la mână: să nu-şi imagineze cineva că guvernarea sau programul de guvernare se va schimba odată cu rotativa în cadrul coaliţiei. Nu există o agendă a unui anume partid politic care va fi implementată, există un numitor comun şi anume programul de guvernare asupra căruia cu toţii am convenit şi l-am agreat şi îl vom implementa”, a afirmat Ionuţ Stroe, luni seară, în cadrul unei declaraţii de presă, întrebat fiind despre eventuala introducere a unei taxe de solidaritate pentru companii.

Orice modificări care afectează mediul de afaceri trebuie discutate

În plus, acesta a ţinut să sublinieze că orice proiect care afectează mediul de afaceri trebuie discutat cu acesta şi agreat în cadrul coaliţiei.

Aşadar, „Orice fel de discuţii referitoare la introducere de noi taxe, adăugarea, eu ştiu, modificarea filosofiei fiscale sau mărirea taxării capitalului, pentru că auzim lucruri de genul ăsta din ce în ce mai des, trebuie discutate în cadrul coaliţiei. Şi abia după ce există un acord acolo le poţi promova şi, atenţie, discuta cu mediul de afaceri, cu zona căreia i se adresează, trebuie să existe predictibilitate.

Acuma agenda politică a fiecărui partid, evident că cel puţin în dialogul intern contează foarte mult. Dar ce se întâmplă în termeni reali în cadrul guvernării e un lucru mult mai serios”, a adăugat oficialul PNL.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online