5 diplomati rusi declarati „persoana non grata” la Chisinau

Autoritatile de la Chisinau au facut declaratii, luni seara, despre 5 diplomati rusi pe care i-au numit „persoana non grata”. Reactile de la Moscova nu au intarziat sa apara referitor la aceasta stire confirmata de catre consilierul Ministerului de Externe, Andrei Galbur dar si de ambasadorul rus din Republica Moldova care a declarat:

Noi am primit documentul respectiv si il analizam. Deocamdata nu comentam nimic”, a declarat ambasadorul rus de la Chisinau, Farit Muhametsin.

Momentan nu se stiu foarte multe informatii cu privire la aceasta decizie luata de catre autoritatile din Chisinau, iar cei 5 diplomati se pare ca au fost instiintati deja ca trebuie sa paraseasca Republica Moldova in cel mai scurt timp. Pe lista diplomatilor rusi se afla si consilierul atasatului militar al Federatiei Ruse de la Chisinau, Igor Dovbnea, care apare si in dosarul de tradare intentat fostului deputat moldovean, Iurie Bolboceanu.

Reactia unui parlamentar rus fata de decizia moldovenilor a fost destul de dura, acesta declarand ca va urma sa expulzeze si diplomati moldoveni din cauza deciziei luate la Chisinau.

In aceasta situatie noi nu putem sa raspundem altfel. Vor fi luate masuri simetrice, va urma expluzarea diplomatilor moldoveni”, a declarat parlamentarul Igor Morozov.

Igor Dodon, presedintele Republicii Moldova nu a primit foarte bine aceste vesti, reactionand foarte dur la adresa celor care au luat aceasta decizie, de a declara „persoana non grata” 5 diplomati rusi. Presedintele a tinut sa precizeze faptul ca aceste decizii ale autoritatilor moldovene ar fi de fapt o comanda venita din partea tarilor occidentale.

Guvernarea a comis un gest revoltator in raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa”. ”Inteleg ca eurounionistii sunt deranjati de succesul inregistrat de presedintie in ultimele luni si au decis sa crecurga la provocari directe, cu riscul sa afecteze grav relatiile moldo-ruse”, a declarat presedintele Republicii Modova, Igor Dodon.

Igor Dodon este constient de faptul ca vor avea loc consecinte negative din cauza acestei decizii si precizeaza ca tara este pusa intr-o situatie dificila si riscanta prin luarea unei astfel de decizii impotriva diplomatilor rusi.

”Nu cred ca isi da seama cu ce pret face acest lucru si in ce situatie dificila si riscanta poate pune tara si poporul”, a tinut sa precizeze in final Igor Dodon.

 

Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: adevarul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata