Având în vedere cursul de schimb, Panetta spune că BCE este pregătită să facă mai multe

Foto: bloomberg.com

Banca Centrală Europeană se angajează să scoată zona euro din recesiune și poate oferi și mai multe stimulente dacă este necesar pentru a contracara orice atracție, inclusiv din euro, a declarat luni, membru al consiliului de administrație al BCE, Fabio Panetta.

Cu blocul care se îndreaptă spre recesiune în acest trimestru, BCE a aprobat mai mult sprijin săptămâna trecută, însă remarcile șefei BCE Christine Lagarde că nu toată puterea de foc alocată ar putea fi folosită, a ridicat unele îndoieli cu privire la angajamentul său.

„Ne putem garanta angajamentul de a sprijini redresarea”, a spus Panetta într-un discurs.

„Suntem pregătiți să ne ajustăm toate instrumentele dacă se materializează riscurile negative, inclusiv cele care decurg din dinamica cursului de schimb.”

Euro se tranzacționează aproape de 2-1 / 2 ani maxime față de dolar, o atragere a exporturilor și a inflației și o problemă evidențiată de factorii de decizie politică săptămâna trecută.

„Nu ar trebui să existe nicio îndoială aici: BCE nu va accepta decontarea inflației la niveluri care sunt incompatibile cu obiectivul său”, a spus Panetta, care este considerat unul dintre susținătorii de top ai politicilor ultra-ușoare ale băncii centrale din zona euro.

Panetta a cerut, de asemenea, liderilor europeni să utilizeze cu înțelepciune pachetul de sprijin fiscal al Uniunii Europene de 750 de miliarde de euro, deoarece ar putea mări creșterea cu 1,5% până în 2026, Italia, una dintre cele mai îndatorate țări ale blocului, urmând să câștige până la 3,5%.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata