Dăncilă a discutat cu ministrul Apărării al Macedoniei de Nord despre parcursul european al țării

26

Premierul Viorica Dăncilă a avut, marți, o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale din Macedonia de Nord, Radmila Sekerinska-Jankovska. Discuțiile au vizat parcursul european al Macedoniei de Nord, context în care România și-a arătat susținerea.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale din Republica Macedonia de Nord, Radmila Sekerinska-Jankovska, aflată în vizită la București. (…) Pe agenda de discuții a întrevederii s-a regăsit, de asemenea, tema parcursului european și euro-atlantic al Republicii Macedonia de Nord. Cu referire la acest subiect, șeful Executivului român a arătat că România a fost unul dintre primele state care au ratificat protocolul de aderare la NATO al Macedoniei de Nord (martie 2019) și s-a arătat încrezătoare că cele două state vor avea o cooperare excelentă în cadrul Alianței. Totodată, a evidențiat atenția acordată de România extinderii Uniunii Europene pe perioada exercitării mandatului Președinției Consiliului și a reafirmat sprijinul ferm acordat Macedoniei de Nord în parcursul său european”, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Un alt subiect a vizat creșterea schimburilor comperciale dintre România și Macedonia de Nord.

„Cei doi oficiali au apreciat dialogul politic bilateral din ultima perioadă, amintind recentele contactele la nivel de prim-ministru, viceprim-ministru și ministru al afacerilor de externe. De asemenea, au exprimat satisfacția față de creșterea constantă a schimburilor comerciale dintre România și Republica Macedonia de Nord, arătând că, dat fiind potențialul economic al celor două state, există încă posibilitatea dezvoltării acestora”, se mai arată în comunicat.

În ceea ce privește relațiile în domeniul apărării, „Viorica Dăncilă și-a exprimat convingerea că acestea se vor intensifica în continuare, ca urmare a dialogului direct între cei doi miniștri ai apărării”.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News