Hassan Rouhani: Nu vor exista negocieri cu Statele Unite până nu vor fi ridicate sancțiunile

Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat marți că negocierile cu Statele Unite privind programul nuclear și balistic nu vor începe dacă Administrația de la Washington nu va ridica sancțiunile impuse Teheranului, relatează Reuters.

„Teheranul nu a vrut niciodată armament nuclear”, a declarat Rouhani într-un interviu difuzat de postul național de televiziune din Iran, menționând că Iranul este pregătit să negocieze cu Statele Unite.

„Dar mai întâi, Statele Unite trebuie să ridice sancțiunile ilegale și incorecte impuse Iranului”, a adăugat președintele iranian.

„Vom continua să renunțăm la angajamentele din Acordul nuclear dacă interesele noastre nu sunt garantate”, a menționat Hassan Rouhani.

În urma summitului G7, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, pe tema programului atomic iranian. Liderul de la Casa Albă a evocat posibilitatea de a avea o întrevedere cu Hassan Rouhani în anumite condiţii.

Liderul de la Casa Albă a precizat că Grupul G7 elaborează un acord pe termen lung care să garanteze că Iranul nu se dotează nici cu arme nucleare, nici cu rachete balistice.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata