Ivan Fedotov unul dintre cei mai buni sportivi ar Rusiei riscă închisoarea pentru dezertare

Foto: meaww.com
18

În Rusia, Ivan Fedotov a fost reținut pentru dezertare, sub pretextul că ar fi încercat să evite recrutarea. Sportivul în vârstă de 25 de ani tocmai semnase un contract de un milion de dolari, pe o durată de un an, cu echipa americană Philadelphia Flyers din NHL.

Poliţiştii ruşi, îmbrăcaţi în haine civile, au intrat în casa sportivului din Sankt Petersburg şi l-au urcat într-o maşină blindată.

Ivan Fedotov a fost dus la cel mai apropiat centru de recrutare, iar apoi, cu o ambulanţă, a fost dus la o clinică.

Într-un videoclip postat pe reţelele de socializare se poate vedea şi cum o femeie, probabil mama sportivului, încearcă să protesteze, însă este împinsă la o parte.

Vladimir Putin însuşi ar fi dat ordinul, scrie presa din Rusia

Presa din Rusia scrie că Ivan Fedotov ar fi fost ridicat de poliţişti chiar la un ordin al lui Vladimir Putin însuşi, care ar fi considerat că semnarea contractului cu echipa americană de hochei reprezintă o modalitate de a evita înrolarea.

În contextul pasiunilor, preşedintele Rusiei este pasionat de acest sport şi a putut fi văzut de mai multe ori chiar practicând acest sport.

Oficial, Fedotov este considerat soldat şi ar putea fi acuzat că a ocolit în mod deliberat apelul la arme, notează şi agenţia de presă TASS.

Ivan Fedotov juca la ŢSKA Moscova, considerată echipa Armatei

Din punct de vedere personal, sportivul în vârstă de 25 de ani este născut în Lappeenranta, Finlanda, însă a crescut în Rusia. El este component al echipei naţionale de hochei a Rusiei, cu care a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

În ultimul sezon, Ivan Fedotov a fost ales cel mai bun portar al Ligii Kontinentale de Hochei. Sportivul juca la Juca la ŢSKA Moscova, care, în Rusia, este considerată echipa Armatei.

În prezent, Liga Națională de Hochei din Statele Unite consideră că această situație este îngrijorătoare. Mai bine de 50 de jucători ruşi sunt înscrişi în echipe din SUA şi din Canada.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata