Premiul Axel Springer 2022, va fi oferit preşedintelui Ucrainei, Volodomir Zelenski, ca recunoaştere a „luptei sale pentru libertate”

Foto: cotidianul.md
59

Cea mai bună veste pentru Volodimir Zelenski în plin război. Pentru interesul și pentru atitudinea sa în lupta contra Rusiei, președintele Ucrainei a fost premiat.

Este vorba despre Premiul Axel Springer 2022, pe care liderul ucrainean îl va primi ca recunoaştere a „luptei sale pentru libertate”, a anunţat miercuri gigantul media german, relatează dpa. De menționat este faptul că această distincție a mai fost primită de Mark Zuckerberg, dar şi Elon Musk.

Astfel,  prin „dedicaţia sa neobosită şi altruistă”, Zelenski „nu numai că a devenit personalitatea de frunte a rezistenţei aprige a concetăţenilor săi, ci şi un far al luptei pentru libertate în Europa”, se arată într-un comunicat al companiei.

În opinia sa, CEO-ul Axel Springer, Mathias Dopfner, susține că deși alți lideri ar fi preferat să fugă și să guverneze de la distanță, președintele Ucrainei, deși are doi copii, preferă să lupte și să fie alături de poporul său.

„În timp ce alţii ar fi fugit, guvernând soarta patriei lor din exil, Zelenski, tatăl a doi copii, rămâne acolo unde poporul său suferă şi luptă”, a spus CEO-ul Axel Springer, Mathias Dopfner.

Într-un interviu acordat recent pentru CNN, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, declara că situația este una extrem de gravă, însă Ucraina continuă să fie inima Europei, care nu va fi perdută niciodată.

Volodimir Zelenski continuă să lupte

Într-o declaraţie acesta spune, „Este foarte grav… nu sunt într-un film. Nu sunt un simbol, cred că Ucraina este un simbol… Ucraina este inima Europei, iar acum cred că Europa vede că Ucraina este ceva special pentru această lume. De aceea, lumea nu poate pierde acest ceva special“, a spus Zelenski, pentru sursa citată.

Totodată, cu această ocazie, el i-a trimis și un mesaj omologului său american. „Toată lumea trebuie să înceteze lupta și să se întoarcă la acel punct de unde a început acum cinci, șase zile“, a spus Zelenski.

El a mai precizat că sunt lucruri care pot fi făcute pentru a obține pacea.

„Cred că există lucruri principale pe care le poți face. Dacă și cealaltă parte le face, înseamnă că și ei sunt pregătiți pentru pace. Dacă (nu sunt) pregătiți, înseamnă că doar pierzi timpul.“, a mai zis Zelenski.

Întrebat dacă simte că Ucraina pierde timpul discutând cu Rusia, președintele Ucrainei a dat un răspuns vag. „Vom vedea“, a spus el.

Odată cu noua distincție, Zelenski devine cel de-al şaptelea beneficiar al acestui premiu, care nu este însoţit de bani şi care le-a mai fost decernat fondatorului Facebook Mark Zuckerberg, fondatorului Amazon Jeff Bezos, precum şi lui Elon Musk, fondatorul Tesla şi SpaceX.

De altfel, în anul 2021, premiul le-a revenit lui Ugur Şahin şi Özlem Türeci de la BioNTech, scrie Agerpres.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata