Cum arată şi cât cântăreşte limuzina Aurus Senat aflată la dispoziția președintelui Vladimir Putin?

Foto: observatorulph.ro
58

Deși China este considerată patria plagiatului auto, se pare că și Rusia are înclinații spre imitarea unor vehicule celebre. Supranumită ”Bestia”, limuzina Aurus Senat aflată la dispoziția președintelui Vladimir Putin este creată de constructorul rus Aurus Motors.

Aceasta și-a făcut pentru prima dată apariția în 2018. Este vorba de o limuzină incredibil de luxoasă, care cântărește șapte tone și, cel mai important, seamănă izbitor de mult cu Rolls-Royce Phantom din generația actuală, potrivit site-ului Dmarge.

Concret, Aurus Senat este o mașină cu totul specială pentru Rusia, fiind special concepută pentru Vladimir Putin. Președinții anteriori ai Rusiei foloseau mașini Mercedes și Rolls Royce ca vehicule oficiale. Chiar și Putin a folosit un Mercedes-Benz Clasa S. Dar, în 2012, liderul de la Kremlin l-a sunat pe ministrul Industriei și Comerțului și i-a cerut să i se construiască o mașină. Mașina urma să fie construită pe platforma Unified Modular care poate găzdui diferite stiluri de caroserie.

De ce cântărește mașina lui Putin cât un autobuz de pasageri

În contextul de producţie, modelul standard Aurus Senat cântărește puțin sub 3 tone, dar modelul care stă la dispoziția lui Putin se mândrește cu blindaj antiglonț, sticlă armată, protecție specială pentru bombe, anvelope solide din cauciuc „run-flat”, sistem de arme integrat și un sistem autonom de compresie a aerului, eficient în cazul unui atac chimic.

Din această cauză, modelul Aurus Senat fabricat pentru liderul de la Kremlin cântărește mai bine de 7 tone, cam cât un autobuz de pasageri.

La capitolul dotări, supranumită „Bestia”, limuzina blindată are 600 de cai putere și poate atinge 250 km pe oră.

Finisaje și dotări de lux

Precum un Rolls-Royce, limuzina Aurus Senat abundă în finisaje și dotări de lux. Tapițeria este făcută din piele albă, iar ornamentele din lemn au fost realizate printr-o metodă specială de prelucrare. Putin are la dispoziție măsuțe pliabile, montate în spătarele scaunelor din față, precum și un frigider plin cu sticle de șampanie și pahare de cristal.

Cât costă Aurus Senat

În plus, limuzina este propulsată de un sistem de propulsie hibridă : un V8 pe benzină de 4,4 litri dublu turbo, dezvoltat în colaborare cu Porsche, combinat cu un sistem hibrid electric cu un singur motor.

Aurus Senat are un cost de aproximativ 18 milioane de ruble (245.000 dolari), adică jumătate din prețul unui Rolls-Royce Phantom.

Aurus Motors intenționează să producă un Senat alimentat cu hidrogen

În viitor, Aurus Motors intenționează să producă un Senat alimentat cu hidrogen, așa cum sugerează fotografii publicate recent de Reuters.

Aurus Senat a fost introdusă ca mașină a liderului Rusiei în 2018 și a înlocuit un Mercedes-Benz S600 pe care Putin obișnuia să-l folosească după ce a venit la Kremlin.

Aşadar, compania Aurus a început deja să exporte Aurus Senat în Orientul Mijlociu și China și se pare că dezvoltă un SUV de lux de dimensiuni mari, Aurus Komendant.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata