Studioul de jocuri Timi Tencent a generat 10 miliarde de dolari în 2020, spun sursele

Tencent’s Timi Studios, gigantul tehnologic chinez, producător de jocuri video populare Honor of Kings și Call of Duty Mobile, a generat venituri de 10 miliarde de dolari anul trecut, au declarat pentru Reuters două persoane cu cunoștințe directe despre acest subiect.
Cele 10 miliarde de dolari ar face din Timi cel mai mare dezvoltator din lume, spun sursele, despre care mulți observatori din industrie bănuiau că ar fi cazul.

De asemenea, oferă o bază puternică pentru ambițiile sale de a trece dincolo de jocurile mobile și de a concura direct cu grei globali care dezvoltă titluri scumpe pe platforme precum computere desktop, Sony PlayStation, Nintendo Switch și Xbox Microsoft.

Într-un aviz de recrutare de luna trecută, un inginer Timi a scris că, compania își propune să creeze un nou joc AAA care seamănă cu comunitatea virtuală din filmul Ready Player One și va „concura cap la cap împotriva marilor puteri din Japonia, Coreea, Europa și SUA ”

Tencent construiește studiouri în străinătate, inclusiv unul pentru Timi și unul pentru Lightspeed și Quantum, ambele în Los Angeles, cu scopul de a crea conținut cu proprietate intelectuală originală care să aibă atracție globală.
Tencent își propune să obțină în cele din urmă jumătate din veniturile din jocurile din străinătate, de la 23% în al patrulea trimestru al anului 2019, cea mai recentă cifră disponibilă.

Multe studiouri importante apelează la Tencent pentru asistență pentru a-și converti jocurile desktop sau consolă în mobil. Astfel de jocuri prezintă sesiuni lungi și povestiri aprofundate sau bătălii, dintre care unele includ jocuri de rol online multiplayer sau arene de luptă online.

Săptămâna trecută, Tencent a raportat 156,1 miliarde de yuani (23,79 miliarde de dolari) din veniturile globale ale jocurilor online pentru 2020, dar nu a defalcat veniturile pentru studiourile individuale, care sunt administrate independent și concurează între ele.

Încasările lui Timi au reprezentat 40% din veniturile din joc, au spus cei doi.

Din veniturile rămase de jocuri de la Tencent anul trecut, studioul său Lightspeed și Quantum, dezvoltatorul PUBG Mobile, un alt joc cu cele mai mari încasări, a contribuit cu 29%, au spus oamenii, în timp ce 26% proveneau din publicare pentru alți dezvoltatori. Aurora Studios Group, stimulat de titlul său Moonlight Blade Mobile, a contribuit cu 3%, au spus oamenii.

Sursele au refuzat să fie identificate deoarece informațiile nu sunt publice.

Tencent nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Tencent, care a beneficiat de o creștere a plății jucătorilor, a declarat săptămâna trecută că veniturile sale din jocurile online au crescut cu 29%, la 39,1 miliarde de yuani în al patrulea trimestru.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata