Dacă Rusia va folosi armele nucleare, SUA nu vor riposta la fel

Foto: digi24.ro
45

Statele Unite prezintă cel mai sumbru scenariu de până acum. Dacă Rusia va folosi armele nucleare, o lovitură devastatoare va avea loc, însă nu nucleară.

Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare în Ucraina în orice moment. În acest sens, generalul în retragere, Ben Hodges, care a fost și comandat european al armatei SUA, a prezentat cel mai sumbru scenariu de până acum.

Acesta anunță că în cazul în care Vladimir Putin va ajunge să utilizeze armele nucleare în Ucraina, atunci, Statele Unite vor riposta cu „o lovitură devastatoare” împotriva armatei Rusiei.

Mai exact, acesta explică că Statele Unite ar putea încerca inclusiv „să distrugă flota Mării Negre sau să distrugă bazele rusești din Crimeea”.

SUA pregătesc o lovitură ”devastatoare” pentru Rusia, însă nu nucleară

În viziunea sa, Generalul Hodges susține că la momentul actual sunt șanse foarte mici ca Vladimir Putin să ordone o lovitură nucleară asupra Ucrainei, având în vedere că țara sa ar putea fi și ea afectată.

Totuși, este luat în calcul și scenariul mai pesimist. În acest sens, oficialul american spune că utilizarea armelor de distrugere în masă va duce la o reacție rapidă din partea președintelui american Joe Biden, lucru pe care și Vladimir Putin îl știe foarte bine.

„Putin știe că SUA va trebui să răspundă dacă Rusia folosește o armă nucleară„, a declarat generalul Hodges pentru MailOnline.

Însă, SUA nu vor răspunde tot cu un atac nuclear dacă va fi nevoie, însă ar putea pregăti o ”lovitură devastatoare” care va distruge flota din Marea Neagră, situată în apropierea granițelor României.

SUA ar putea distruge flota Mării Negre

În afirmaţiile sale, „Răspunsul SUA poate să nu fie nuclear… dar ar putea foarte bine să fie o lovitură devastatoare care ar putea, de exemplu, să distrugă flota Mării Negre sau să distrugă bazele rusești din Crimeea. Deci, cred că președintele Putin și cei din jurul lui vor fi reticenți să atragă SUA în conflict direct”, a mai afirmat el.

Pe de altă parte, referitor la evoluția războiului din Ucraina, Ben Hodges susține că ar putea dura luni de zile până când rezerviștii ruși vor putea fi echipați corespunzător, iar mai apoi dislocați în Ucraina.

În explicaţiile sale, „Fără sprijin masiv de artilerie, acești noi soldați vor fi carne de tun, așezați iarna asta în tranșee reci și umede, în timp ce forțele ucrainene continuă să pună presiune”, a adăugat el.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata