George Simion îi cheamă pe români în stradă

37
După experiența din comuna Măciuca, unde liderul AUR a reușit să adune mii de oameni, acum se încearcă aducerea oamenilor la proteste în București și alte zone din țară.
Supărarea e maximă pe Guvern, dar în principal, e vizat ministrul Energiei, Virgil Popescu. În acest sens, George Simion vrea să repete experiența de la nunta sa și să adune în jurul său mii de români. El a anunțat proteste masive în România și i-a chemat pe toți, de la patronate, sindicate și simplii cetățeni în stradă.
Liderul AUR încearcă astfel să pună presiune pe Guvern și să se facă o coaliție împotriva partidelor aflate la putere, respectiv PSD și PNL.

George Simion l-a atacat, dur, în acest context pe ministrul Virgil Popescu. El este considerat principalul vinovat pentru situația tensionată în care se găsesc românii.

În opinia sa, „Cum e lăsat liber Virgil Popescu, lăsat să-și bată joc de soarta României prin înstrăinarea TermoMintia, cu îndatorarea țării prin această compensare, prin favorizarea unor companii necunoscute din energie, ne face să acționăm. Mâine e prima zi de sesiune extraordinară, am anunțat o conferință de presă, pregătim românii pentru proteste, pentru că am văzut că suntem singura forță care poate scoate oamenii în stradă”, a anunțat liderul AUR.

George Simion avertizează asupra situației din România

După părerea sa, protestele vor avea loc la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Ele ar urma să se desfășoare în București și-n restul țării.

George Simion a adresat un îndemn către români să iasă în stradă, explicând că Virgil Popescu va duce în faliment populația.

Astfel, „Vor fi nevoiți să-și vândă apartamentele. Nu ne dorim o politizare a acestor proteste, invităm și celelalte sindicate, patronate, alte formațiuni de opoziție, pentru a avea o poziție comună, pentru a face o coaliție anti-PSD-PNL”, a declarat George Simion, la TV, miercuri seara.

PSD, îndemnat să rupă coaliția cu PNL

El a susținut că este indicat ca PSD să se dezică de partenerul de guvernare, PNL.

În contextul politico-economic, „Dacă PSD ar fi serios, ar rupe coaliția de guvernare cu PNL. 90 de milioane pentru TermoMintia e nimic, 150 de milioane de euro s-au investit în retehnologizare”, a mai punctat liderul AUR.

În plus, George Simion a avansat și ideea plafonării prețurilor la energie, prin lege. În opinia sa, soluția e plafonarea prețurilor la producători.

Ideea protestelor i-a venit lui George Simion cu o zi în urmă. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, acesta a susținut că „singura modalitate de a-i opri pe acești nenorociți este să fim toți în stradă”. „Sunteți pregătiți?”, a fost îndemnul retoric adresat de liderul AUR către toți cei care îi urmăresc pagina de socializare.

Postarea liderului AUR a strâns în nici o oră aproape 9000 de like-uri și a fost distribuită de aproximativ 500 de ori.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata