George Simion, președintele AUR, s-a arătat revoltat de faptul că hocheiștii au ajuns să cânte imnul Ţinutului Secuies

Foto: ziare.com
32

George Simion, liderul partidului AUR a lansat acuzații extrem de dure la adresa ungurilor care au cântat imnul Ţinutului Secuiesc și cere măsuri drastice în cazul acestora.

Reacție neașteptată venită din partea lui George Simion, președintele AUR. Într-un interviu acordat la România Tv acesta s-a arătat revoltat de faptul că hocheiștii au ajuns să cânte imnul Ţinutului Secuies.

Reacția sa vine după ce imnul Ţinutului Secuiesc a fost cântat de hocheiştii naţionalei României şi de cei ai Ungariei, înainte de partida din CM din Slovenia, iar Tánczos Barna, ministrul Mediului, ar fi stat în galeria Ungariei.

Despre aceste fapte, George Simion cere ca toți cei care au făcut acest gest fără precedent să fie excluşi din echipa naţională, în condițiile în care sunt “separatişti plătiţi din bugetul României”. El susține că s-a ajuns prea departe și deși era de acord cu investițiile în sport, spera ca acestea să nu fie folosite politic.

George Simion vrea ca hocheiștii să fie pedepsiți

Mai mult, liderul AUR a mai adăugat că toți cei care au făcut acest lucru trebuie ”pedepsiți ca să nu mai poarte niciodată însemnele României”.

Astfel, „Partidul AUR solicită prin intermediul dumneavoastră ca toţi cei care au cântat imnul unui ţinut inventat să fie excluşi din echipa naţională, pentru că deja s-a ajuns undeva prea departe. Eram de acord cu investiţiile în sport din partea oricui, dar să nu fie folosite politic, geopolitic de autonomii teritoriale.

În momentul ăsta cei care au cântat imnul trebuie excluşi din orice echipă care reprezintă România. Ăia sunt nişte şovini care trebuie pedepsiţi ca să nu mai poarte niciodată însemnele României. Nu sunt nişte sportivi, sunt nişte porci!”, a declarat  George Simion, în direct la România TV.

Liderul AUR a mai adăugat că nu înțelege cum au aceștia dreptul să cânte imnul unui ținut ”inventat” în loc să cânte imnl României.

Viktor Orbán ”nu iubește poporul român”

În contextul politic, el a adus în discuție și numele lui Viktor Orbán, care ”nu iubește poporul român”, ci din contră ”investește pentru a crea insule de separatism în România”.

În opinia sa, „Cine le dă dreptul să cânte imnul unui ţinut inventat? Să cânte imnul României. Sunt nişte separatişti plătiţi din bugetul României. Sunt presiuni mari ca Federaţia de hochei să se mute de la Bucureşti la Miercurea Ciuc.

Nicuşor Dan sau cum l-o chema pe primarul inexistent al Bucureştiului nu e în stare să facă patinoarul de lângă Arena Naţională. Viktor Orban nu iubeşte poporul român. Investeşte pentru a crea insule de separatism în România. Autorităţile nu fac nimic. Nu avem autorităţi. Suntem conduşi de nişte sluji proaste”, a mai adăugat George Simion.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata