Campania anti-olimpiadă câștigă atenție în mediul online din Japonia

19

O petiție online care solicită anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a adunat aproape 200.000 de semnături în ultimele zile, pe măsură ce îngrijorările publice cresc asupra organizării Jocurilor într-o pandemie.

Cu mai puțin de trei luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de vară, deja amânate pentru un an din cauza coronavirusului, rămân încă întrebări cu privire la modul în care Tokyo poate organiza evenimentul global și să protejeze voluntarii, sportivii, oficialii și publicul japonez de COVID -19.

În două zile de la lansare, o campanie online numită „Stop Tokyo Olympics” a adunat peste 187.000 de semnături, apropiindu-se de obiectivul său de 200.000 și subliniind îngrijorările publicului cu privire la organizarea masivului eveniment sportiv din capitala Japoniei.
Luptând cu al patrulea val de pandemie și având o campanie lentă de vaccinare, guvernul japonez încearcă să extindă stările de urgență în Tokyo și alte trei zone, până la sfârșitul lunii mai, a declarat vineri ministrul economiei.

Sondajele de opinie din Japonia au constatat că majoritatea publicului se opune Jocurilor, care urmează să fie deschise pe 23 iulie.

„Cerem cu tărie prevenirea răspândirii coronavirusului și protejarea vieții și mijloacelor de trai prin utilizarea resurselor disponibile pentru a opri olimpiadele”, a scris Kenji Utsunomiya, organizatorul petiției online, pe site-ul său web. Utsunomiya este un avocat care a candidat de mai multe ori pentru guvernatorul Tokyo.

Dar, organizatorii au spus în repetate rânduri că Jocurile vor continua, dezvăluind protocoale detaliate Covid-19 pentru sportivi și oficiali.
Pfizer Inc și partenerul său german BioNTech SE au declarat joi că au fost de acord să-și doneze vaccinul pentru a ajuta la vaccinarea celor care participă la Jocuri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata