Cea mai mare colecţie de suveniruri cu Batman

23

Cea mai mare colecție de suveniruri legate de faimosul personaj de benzi desenate Batman îi aparține americanului Kevin Silva.

Timp de 45 de ani, acesta a reușit să adune 2 501 de astfel de suveniruri. A început să le strângă de la vârsta de cinci ani, când a primit în dar un penar cu personajul respectiv desenat pe el. De atunci, pasiunea sa pentru tot ce înseamnă Cavalerul Negru a continuat să crească, Kevin Silva afirmând chiar că vede faimosul său logo chiar și în somn.

Piesa de rezistență a colecției este un costum, în mărime naturală, copiat cu fidelitate după cel purtat de Adam West, actorul care l-a întruchipat pe Batman în serialul din anii 1960.

Precedenta colecție de suveniruri Batman intrată în Guinness World Records i-a aparținut bulgarului Zdravko Genov și conținea ”doar” 1 160 obiecte.

Supereroul fictiv Batman a fost creat de către artistul Bob Kane și scriitorul Bill Finger. A apărut, pentru prima dată, în revista de benzi desenate Detective Comics, numărul 27, din mai 1939. Identitatea secretă a personajului este Bruce Wayne, un miliardar american, filantrop, deținător al Wayne Enterprises. În copilărie, a fost martor al uciderii părinților săi, moment în care a jurat să lupte contra crimelor și nedreptăților din orașul imaginar Gotham. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: guinnessworldrecords.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata