Iurie Leancă: Astăzi am asigurat drumul nostru spre Europa, vom reveni acasă

Republica Moldova va merge înainte, către o viață mai bună, semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană reprezentând un moment istoric, dar și un semn că Republica Moldova revine acasă, în Europa, a declarat vineri premierul acestei țări, Iurie Leancă, în plenul Consiliului European de la Bruxelles.

„Pentru Moldova, Europa este cea mai clară și grăitoare imagine a vieții pe care o vom avea — o viață mai bună, o viață demnă, și o viață trăită in pace. Pentru aceasta, va trebui să muncim din greu, dar cred cu tărie ca vom merge înainte și nu înapoi, pentru că integrarea europeană ne face mai puternici”, a declarat Iurie Leancă, care le-a transmis pe această cale un gând bun cetățenilor moldoveni de acasă și din afara țării, care au arborat drapelul european în zeci de orașe.

„Ziua de astăzi e o zi istorică, dar scrutinul parlamentar din toamnă va trebui să confirme că ne-am rupt de trecut”, a adăugat premierul R.Moldova.

Potrivit acestuia, votul din toamnă va fi unul determinant care va confirma drumul european al Republicii Moldova.

„Astăzi vă promit că vom merge până la capăt pe acest drum și că vom reveni acasă, în Europa”, a subliniat Iurie Leancă, care a exprimat determinarea coaliției guvernamentale proeuropene pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale țării sale, obiectivul primordial fiind garantarea integrării în marea familie europeană.

Nu în ultimul rând, premierul Republicii Moldova a dorit să le mulțumească țărilor membre pentru susținerea acordată în parcursul european.

Republica Moldova, Ucraina și Georgia au semnat vineri acorduri de asociere la Uniunea Europeană, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

Acordul de asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost parafat la sfârșitul ultimului summit din noiembrie al statelor participante la Programul Parteneriatului Estic de la Vilnius. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata