Care este leguma obişnuită care poate reduce nivelul de zahăr din sânge cu 50%

59

Din punct de vedere alimentar, există o legumă obişnuită care poate reduce nivelul de zahăr din sânge cu 50% – şi care ar putea fi „potenţial utilizată” în tratarea pacienţilor cu diabet.

Astfel, persoanele cu diabet de tip 2 nu sunt capabile să producă suficientă insulină din pancreas pentru a regla glicemia, ceea ce înseamnă că nivelul de zahăr din sânge poate atinge niveluri periculos de ridicate.

Cu toate acestea, concluziile din anul 2015, prezentate la cea de-a 97-a reuniune anuală a Societăţii Endocrine din San Diego, au arătat că extractul de ceapă poate „reduce puternic” nivelul ridicat al glicemiei şi al colesterolului total atunci când este administrat împreună cu metforminul, un medicament antidiabetic, potrivit Independent.

În opinia sa, Autorul principal al studiului, Anthony Ojieh, de la Delta State University din Abraka, Nigeria, a declarat la momentul respectiv: „Ceapa este ieftină şi disponibilă şi a fost folosită ca supliment nutriţional. Ea are potenţialul de a fi utilizată în tratarea pacienţilor cu diabet”.

Cercetătorii au testat teoria pe şobolani. În total, trei grupuri de şobolani cu diabet indus medical au primit diferite doze de extract de ceapă pentru a vedea dacă acesta ar spori efectul medicamentului.

Dozele au fost de 200 mg, 400 mg şi 600 mg pe kilogram de greutate corporală. Cercetătorii au administrat, de asemenea, medicamentul şi ceapa la trei grupuri de şobolani non-diabetici cu glicemie normală.

Aşadar, studiul a constatat că, dintre şobolanii diabetici, cei cărora li s-au administrat 400 mg şi 600 mg pe kilogram de greutate corporală au „redus puternic” nivelul de zahăr din sânge cu 50% şi, respectiv, 35% faţă de nivelul de bază.

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata