V.Costache a vorbit despre dosarul său în Parlament

Victor Costache, propunerea pentru a prelua ministerul Sănătății, este audiat, la ora transmiterii știrii, în comisia Parlamentului. Întrebat despre acuzațiile de malpraxis care i se aduc, Costache a spus că dacă va fi suspect, își va da imediat demisia de la minister.

„Voi răspunde tranșant, cred in Justiția din Romania și trebuie ca ea sa-și urmeze cursul. Dacă mi se va schimba calitatea de suspect în speță, îmi voi prezenta imediat demisia primului ministru. Adaug că înțeleg durerea familiei pentru pierderea pacientului. Au fost doi medici de gardă, niciunul nu a modificat ora decesului”, a spus Victor Costache în comisia de specialitate a Parlamentului, unde este audiat după ce a fost propus de PNL ca ministru al Sănătății.

Victor Costache ar fi vizat într-un caz de malpraxis.

Costache a mai vorbit și despre crizele din sistem de care se va ocupa când va prelua Ministerul Sănătății.

„În momentul de față, avem de gestionat câteva crize. Prima criză este criza rezidenților. În momentul de față, avem câteva mii de tineri, care sunt prinși, luați ostatici în acest joc politic. Acest lucru trebuie rezolvat imediat. (…) Suntem o țara care a pierdut peste 30.000 de medici, în ultimii 10 ani”, a mai spus propunerea PNM pentru Ministerul Sănătății.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata