Cum ne-a făcut Internetul viața mai ușoară

Peste 4.5 de miliarde de oameni din întreaga lume folosesc Internetul, un mijloc care ne-a îmbunătățit considerabil viețile în ultimii ani.

Iată 5 moduri în care Internetul ne-a făcut viața mai ușoară prin avantajele oferite:

  1. Informațiile sunt la un click distanță – Principalul avantaj al Internetului este acela că e cea mai mare resursă de informații din lume. Există numeroase site-uri de pe care putem afla ceea ce dorim să știm, iar de cele mai multe ori totul este gratuit. Desigur, motoarele de căutare au făcut ca totul să devină și mai ușor. În plus, cu ajutorul unei conexiuni la Internet putem citi cărți, putem face tururi virtuale ale unor muzee și ne putem îmbogăți astfel cunoștințele. Totodată, când vine vorba despre cititul știrilor nu mai este nevoie să mergem la chioșcul de ziare în fiecare dimineață, deoarece acum există numeroase site-uri de știri din care ne putem informa în timp real. Din toate aceste puncte de vedere, Internetul a îmbunătățit foarte mult viețile noastre.

 

  1. Totul este mult mai facil – Un alt merit al Internetului este că a reușit să ne scutească de anumite ieșiri. Spre exemplu, acum putem să plătim facturile direct online, în loc să ieșim și să stăm la coadă. Apoi, putem face cumpărături online, indiferent dacă vorbim despre produse dintr-un supermarket, de comenzi la restaurant sau de haine sau produse electronice. De asemenea, totul a devenit mult mai facil și dacă vrem să jucăm la bingo sau la casino, deoarece putem face acest lucru indiferent unde ne-am afla, pe platforma unor operatori precum Vlad Cazino, fără să mai fie nevoie să ne deplasăm special pentru această activitate.

 

  1. Găsești resurse mari pentru distracție – Dincolo de faptul că este o resursă bogată de informații, Internetul are un alt avantaj major: faptul că ne putem distra în numeroase feluri. Pe Internet te poți juca împreună cu prietenii tăi, indiferent cât de mare ar fi distanța dintre voi. În plus, poți urmări filmele și serialele preferate pe platforme precum Netflix sau HBO Go. Iar zilele în care trebuia să stai lipit de televizor pentru a vedea cel mai nou videoclip al formației preferate sunt istorie, deoarece pe YouTube poți face acest lucru indiferent cât de mult iți dorești, chiar și pe repeat. Iar YouTube-ul a dat naștere unui nou fenomen: vlogging-ul. Astfel a apărut o nouă metodă de distracție și nu numai, iar unele persoane au devenit faimoase și a apărut conceptul denumit „influencers”.

 

  1. Internetul a contribuit și la socializare – Cu ajutorul Internetului suntem în contact permanent cu prietenii și familiile. Desigur, această socializare online are și minusurile ei, însă pentru cei mai mulți contează mult că pot fi în legătură cu prietenii sau familiile indiferent cât de mare ar fi distanța între ei. În plus, apelurile video au îmbunătățit și mai mult viețile noastre, iar aplicații precum Whatsapp, Facebook Messenger sau Skype fac deja parte din rutina zilnică. Iar prin intermediul Facebook și Instagram suntem la curent tot timpul cu ce se întâmplă în viețile apropiaților noștri.

 

  1. Internetul a schimbat felul în care se fac afacerile – Pentru mulți oameni, Internetul a reprezentat un mod în care și-au putut duce afacerile la nivelul următor. În acest moment, prezența unei afaceri în mediul online este obligatorie, deoarece te poți adresa unui public cât mai larg. Iar prezența afacerilor pe Internet a dat naștere unor noi domenii, în special pe partea de marketing și SEO. Totodată, anumite afaceri se fac în aceste momente și de la distanță, prin intermediul semnăturii digitale. Digitalizarea a îmbunătățit foarte mult mediul de business datorită Internetului. Apoi, un alt plus este că poți să joci la bursă online.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata