Fostul premier al Japoniei Shinzo Abe a fost împuşcat în timpul unui eveniment electoral ce se desfăşura în oraşul Nara din vestul țării

25

În Japonia, în ziua de vineri, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri ai lumii, fost premier al ţării, a fost împuşcat.

Din informaţiile de la faţa locului, se afirmă că s-au auzit două focuri de armă, iar fostul premier ar fi fost împuşcat în spate.

Postul naţional de televiziune NHK afirmă că principalul suspect este un bărbat în vârstă de 40 de ani. Acesta a fost arestat, iar arma a fost confiscată, transmite BBC.

Shinzo Abe se află în stare foarte gravă

Fostul guvernator al regiunii Tokio, Yoichi Masuzoe, a notat pe contul său de Twitter că Shinzo Abe se află în stop cardiorespirator, acelaşi lucru fiind confirmat pentru postul de televiziune american CNN şi de către un oficial de la Departamentul de Pompieri din Nara.

Ulterior, surse din cadrul Poliţiei au declarat că fostul prim-ministru al Japoniei era conștient în timp ce era transportat la spital.

Suspectul şi-ar fi confecţionat singur arma de foc cu care l-a atacat pe fostul premier

Astfel de violenţe în care sunt implicate arme de foc sunt rare în Japonia, pistoalele fiind interzise în această ţară.

În acest caz, suspectul care l-a împușcat vineri pe Shinzo Abe a folosit o armă pe care se pare că și-a confecționat-o singur, potrivit televiziunii publice japoneze NHK, care citează poliția, potrivit CNN.

Concret, suspectul se numeşte Yamagami Tetsuya, este un rezident din Nara în vârstă de 40 de ani, a relatat NHK, citând surse din cadrul poliției.

în urma incidentului, bărbatul nu a încercat să fugă, a precizat NHK. El este reținut în prezent pentru interogatoriu.

Aşadar, Shinzo Abe are 67 de ani. Politicianul este cel mai longeviv premier al Japoniei. În contextul profesional, liderul a deţinut această funcţie timp de un an, între septembrie 2006 şi septembrie 2007, iar apoi timp de 8 ani, între decembrie 2012 şi septembrie 2020.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata