Guvernul din Sierra Leone „va închide” ţara timp de 4 zile pentru a frâna răspândirea Ebola

Guvernul din Sierra Leone va impune o interdicție de circulație și „va închide” țara, în perioada 18 -21 septembrie, în încercarea de a frâna răspândirea virusului Ebola, care a făcut 700 de morți în această țară, informează luni agenția EFE.

Potrivit informațiilor anunțate de purtătorul de cuvânt prezidențial, Ibrahim Ben Kargbo, țara se va închide complet timp de patru zile, perioadă în care cetățenilor le va fi interzis să iasă din case. Guvernul anunță că în acest zile angajații serviciului medical vor vizita casele pentru a lua temperatura cetățenilor și a-i informa despre această boală.

„Este o măsură agresivă, dar necesară’, s-a justificat purtătorul de cuvânt prezidențial. Unele ONG-uri, precum Medici fără Frontiere, au criticat măsura într-un comunicat, considerând că izolarea și carantina „nu vor ajuta la controlarea bolii, ci la subminarea încrederii între cetățeni și responsabilii din sistemul de sănătate publică”.

Focarul virusului Ebola, primul detectat în Africa Occidentală, a apărut în martie în Guineea și s-a extins ulterior în Liberia, Sierra Leone, Nigeria și Senegal. Au fost contaminate 3.944 de persoane, dintre care au murit 2.097, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata