Ce este un server dedicat și când ai nevoie de el

Dacă afacerea ta este deja prezentă în mediul online sau mai ales dacă exact pe domeniul online se bazează desfășurarea businessului tău, vei afla cât de curând că pentru a funcționa corect site-ul tău, ai la la dispoziție mai multe variante de hosting.

Ce înseamnă să funcționeze corect site-ul? Să fie 99.99% din timp online oricât de mare ar fi traficul pe site, paginile să se încarce foarte repede astfel încât utilizatorii tăi să aibă cea mai bună experiență de utilizare și să poți adăuga soluții și aplicații custom securizate. Toate acestea fără ca pagina web să se blocheze sau să treacă în mediul offline.

Cea mai performantă soluție de web hosting la ora actuală este serverul dedicat, un server al cărui resurse vor fi doar la dispoziția ta. Deși acest tip de găzduire se utilizează pentru companiile de anvergură mare, soluții tehnice și aplicații superioare, dacă preconizezi că businessul tău va crește rapid, este de preferat să îl achiziționezi încă de la început.

Descoperă cele mai bune pachete de găzduire pe un server dedicat, aici: https://www.hostx.ro/gazduire-site/servere-dedicate.html

Ce este un server dedicat?

Față de serverele shared pe care le împarți cu alte pagini web și care, sigur, pot fi o soluție bună până la un punct al creșterii afacerii tale online, un server dedicat este un server de găzduire fizic utilizat exclusiv de tine. Toate resursele îți sunt alocate iar acesta practic îți aparține. Un server dedicat este furnizat de către o companie de web hosting care se va asigura că totul funcționează perfect pentru ca site-ul tău să fie stabil și ruleze perfect.

Cum spuneam, resursele acestui tip de server sunt net superioare. Cantitatea de RAM care poate fi instalată intr-un server dedicat depinde de platforma hardware pe care este construit acel server, însă de regulă se poate instala un RAM ce are între 16 GB RAM și 768 GB RAM.

Procesoarele serverelor sunt și ele de regulă de ultimă generație, cele mai uzitate fiind Intel E3, E5, Silver, Gold şi seria W.

Panourile de control folosite sunt cPanel, Plesk sau DirectAdmin, însă dacă alegi un furnizor cu adevărat de încredere acesta îți va propune variantele optime pentru ca tu să obții eficiență și să controlezi ușor pagina ta.

Când ai nevoie de un server dedicat?

Așa cum spuneam și mai sus, serverele dedicate sunt cele mai puternice soluții web de găzduire însă alegerea acestora se rezumă practic la nevoile tale și la ceea ce îți dorești să obții pe viitor.

Dacă ai un site de e-commerce de dimensiuni mari, cu multe pagini, categorii și subcategorii, ai nevoie de un server care să facă față și să dea posibilitatea ca site-ul să ruleze perfect indiferent de cât de mare este traficul la un moment dat. În plus, funcțiile custom pe care le poți adăuga astfel încât utilizatorii tăi să aibă o experiență cât mai bună dar și securitatea datelor sunt la fel de importante. În acest caz, cu siguranță alegerea unui server dedicat este soluția optimă pentru tine.

Într-adevăr această soluție implică și costuri mai mari, însă pe termen lung îți va aduce multe beneficii. Dacă vrei totuși să echilibrezi costurile, dacă pagina ta încă este una mică sau medie, poți alege ca soluție de găzduire una share sau VPN, unde împărțind resursele serverului și cu alte companii, vei avea prețuri mai mici.

Furnizorul de web hosting pe care îl alegi îți poate acorda asistența necesară în alegerea soluției potrivite pentru nevoile pe care le ai. În plus, pentru oricare dintre situații, există varianta de scalabilitate, astfel încât să poți trece de la o soluție de găzduire la una superioară, în funcție de nevoile pe care le vei avea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata